Talvirengasaika alkaa Norjassa

Talvirenkaiden vaihtoaika käy nyt kuumimmillaan myös meillä ja eniten renkaiden valintaamme vaikuttavat Norjan tiukat rengasvaatimukset. Norjan liikenteessä raskaissa ajoneuvoissa on käytettävä talvirenkaita ajalla 15. marraskuuta – 31. maaliskuuta. Renkaiden kulutuspinnan urasyvyys on vähintään 5 mm, alkaen 16. lokakuuta Nordlandissa, Tromssassa ja Finnmarkissa, ja alkaen 1. marraskuuta muualla maassa.

Lisäksi tälle talvelle on asetettu kuljetusyrityksille lisää vaatimuksia, sillä tästä lähtien on pakollista käyttää talvirenkaita, joiden tyyppi on ”3 peak mountain snowflake” autojen vetoakseleissa ja etummaisissa ohjausakseleissa, kun ajoneuvon sallittu kokonaispaino on yli 3 500 kg. Talvikaudella yhdistelmäajoneuvossa on lisäksi oltava vähintään seitsemän lumiketjua.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.